Windows 10 излиза на 29 юли 2015 г. Ппредложението за надстройка е за пълна версия на Windows 10, а не за пробна. Необходимо е да се изтеглят 3 ГБ. За да се възползвате от това безплатно предложение, трябва да надстроите до Windows 10 в рамките на една година от излизането му. След като го направите, ще имате Windows 10 безплатно на това устройство.

Предложението за надстройка до Windows 10 е валидно за отговарящи на условията устройства с Windows 7 и Windows 8.1, включително устройства, които вече притежавате. Приложими са някои изисквания към хардуера/софтуера и наличността на функциите може да се различава в зависимост от устройството и пазара.

Наличността на надстройката до Windows 10 за устройства с Windows Phone 8.1 може да се различава в зависимост от OEM, мобилния оператор или доставчика на мобилни услуги. Устройствата трябва да са свързани с интернет и функцията Windows Update да е разрешена. Изискват се Windows 7 SP1 и Windows 8.1 Update. Някои издания са изключени: Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise и Windows RT/RT 8.1. Клиентите с активна софтуерна осигуровка в обемно лицензиране разполагат с предимството да надстройват до предложения за корпоративното издание на Windows 10 извън рамките на тази оферта.

За да проверите за съвместимост и друга важна информация за инсталиране, посетете уеб сайта на производителя на вашето устройство и страницата със спецификации на Windows 10. Windows 10 се актуализира автоматично. С течение на времето може да са приложими допълнителни изисквания за надстройките. За подробности вижте Страница „Как да надстроите до Windows 10“.

Въпроси и отговори:

Ето и някои отговори които сигурно ви интересуват:

Какво да направя, ако имам повече от едно устройство с Windows – мога ли да надстроя всичките?

Да. Можете да получите безплатна надстройка за всяко ваше устройство с Windows, което отговаря на изискванията. Трябва само да направите отделна резервация за всяко устройство, което искате да надстроите.

Мога ли да получа безплатна надстройка до Windows 10, въпреки че не съм направил/а резервация?

Да. Най-лесният начин да получите безплатната надстройка е да резервирате, но можете да надстроите дори и без да сте направили резервация./su_spoiler]

След излизането на Windows 10 ще започнем да уведомяваме устройствата, че безплатната надстройка вече е налична. Просто отворете приложението Get Windows 10, за да планирате надстройката си. Забележка: Някои уведомления ще бъдат изпратени веднага след излизане на Windows 10, докато други може да бъдат изпратени през следващите седмици или месеци.

Колко време отнема инсталирането на надстройката?

Предвидете си около един час за инсталирането. При по-новите устройства това може да стане само за 20 минути, докато при по-старите може да отнеме над един час.

Ще трябва да изтеглите инсталационните файлове, преди да започнете. Ако сте направили резервация, изтеглянето на тези файлове е наша грижа и ние ще ви уведомим, кога можете да започнете.

Ако закупя нов компютър днес, може ли той да се надстрои до Windows 10?

Да, новите компютри, които отговарят на изискванията, могат да работят с Windows 10. Windows 10 е проектиран да бъде съвместим с лаптопите, таблетите и компютрите с Windows 8.1, които в момента се предлагат на пазара. Производителите на устройства взимат самостоятелно решенията относно моделите на техните устройства и някои функции на Windows 10 може да не са налични на определени устройства, затова непременно се обърнете към търговеца или производителя за подробности.

Кои са основните факти за надстройката до Windows 10?

Кои са основните факти за надстройката до Windows 10?
Microsoft предоставя Windows 10 като безплатна надстройка за отговарящи на изискванията устройства с Windows 7, Windows 8.1 и Windows Phone 8.1. Тя ще е налична от 29-ти юли 2015 г. и може да се резервира още днес.

Единственото условие е да се възползвате от това предложение до 29-ти юли 2016 г. След като надстроите, ще имате Windows 10 безплатно на съответното устройство.

За всички останали въпроси и отговори посетете официалната страница.