Windows 10 излиза на 29 юли 2015 г. Ппредложението за надстройка е за пълна версия на Windows 10, а не за пробна. Необходимо е да се изтеглят 3 ГБ. За да се възползвате от това безплатно предложение, трябва да надстроите до Windows 10 в рамките на една година от излизането му. След като го направите, ще имате Windows 10 безплатно на това устройство.

Предложението за надстройка до Windows 10 е валидно за отговарящи на условията устройства с Windows 7 и Windows 8.1, включително устройства, които вече притежавате. Приложими са някои изисквания към хардуера/софтуера и наличността на функциите може да се различава в зависимост от устройството и пазара.

Наличността на надстройката до Windows 10 за устройства с Windows Phone 8.1 може да се различава в зависимост от OEM, мобилния оператор или доставчика на мобилни услуги. Устройствата трябва да са свързани с интернет и функцията Windows Update да е разрешена. Изискват се Windows 7 SP1 и Windows 8.1 Update. Някои издания са изключени: Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise и Windows RT/RT 8.1. Клиентите с активна софтуерна осигуровка в обемно лицензиране разполагат с предимството да надстройват до предложения за корпоративното издание на Windows 10 извън рамките на тази оферта.

За да проверите за съвместимост и друга важна информация за инсталиране, посетете уеб сайта на производителя на вашето устройство и страницата със спецификации на Windows 10. Windows 10 се актуализира автоматично. С течение на времето може да са приложими допълнителни изисквания за надстройките. За подробности вижте Страница „Как да надстроите до Windows 10“.

Въпроси и отговори:

Ето и някои отговори които сигурно ви интересуват:

[accordion] [pane title=“Какво да направя, ако имам повече от едно устройство с Windows – мога ли да надстроя всичките?“ start=open] Да. Можете да получите безплатна надстройка за всяко ваше устройство с Windows, което отговаря на изискванията. Трябва само да направите отделна резервация за всяко устройство, което искате да надстроите.
[/pane] [pane title=“Мога ли да получа безплатна надстройка до Windows 10, въпреки че не съм направил/а резервация?“]

Да. Най-лесният начин да получите безплатната надстройка е да резервирате, но можете да надстроите дори и без да сте направили резервация.

След излизането на Windows 10 ще започнем да уведомяваме устройствата, че безплатната надстройка вече е налична. Просто отворете приложението Get Windows 10, за да планирате надстройката си. Забележка: Някои уведомления ще бъдат изпратени веднага след излизане на Windows 10, докато други може да бъдат изпратени през следващите седмици или месеци.
[/pane] [pane title=“Колко време отнема инсталирането на надстройката?“]

Предвидете си около един час за инсталирането. При по-новите устройства това може да стане само за 20 минути, докато при по-старите може да отнеме над един час.

Ще трябва да изтеглите инсталационните файлове, преди да започнете. Ако сте направили резервация, изтеглянето на тези файлове е наша грижа и ние ще ви уведомим, кога можете да започнете.
[/pane] [pane title=“Ако закупя нов компютър днес, може ли той да се надстрои до Windows 10?“]

Да, новите компютри, които отговарят на изискванията, могат да работят с Windows 10. Windows 10 е проектиран да бъде съвместим с лаптопите, таблетите и компютрите с Windows 8.1, които в момента се предлагат на пазара. Производителите на устройства взимат самостоятелно решенията относно моделите на техните устройства и някои функции на Windows 10 може да не са налични на определени устройства, затова непременно се обърнете към търговеца или производителя за подробности.

[/pane] [pane title=“Кои са основните факти за надстройката до Windows 10?“]

Кои са основните факти за надстройката до Windows 10?
Microsoft предоставя Windows 10 като безплатна надстройка за отговарящи на изискванията устройства с Windows 7, Windows 8.1 и Windows Phone 8.1. Тя ще е налична от 29-ти юли 2015 г. и може да се резервира още днес.

Единственото условие е да се възползвате от това предложение до 29-ти юли 2016 г. След като надстроите, ще имате Windows 10 безплатно на съответното устройство.

 

[/pane] [/accordion]

За всички останали въпроси и отговори посетете официалната страница.