Windows 10 излиза на 29 юли 2015 г. Ппредложението за надстройка е за пълна версия на Windows 10, а не за пробна. Необходимо е да се изтеглят 3 ГБ. За да се възползвате от това безплатно предложение, трябва да надстроите до Windows 10 в рамките на една година от излизането му. След като го направите, ще имате Windows 10 безплатно на това устройство.

Предложението за надстройка до Windows 10 е валидно за отговарящи на условията устройства с Windows 7 и Windows 8.1, включително устройства, които вече притежавате. Приложими са някои изисквания към хардуера/софтуера и наличността на функциите може да се различава в зависимост от устройството и пазара.

Наличността на надстройката до Windows 10 за устройства с Windows Phone 8.1 може да се различава в зависимост от OEM, мобилния оператор или доставчика на мобилни услуги. Устройствата трябва да са свързани с интернет и функцията Windows Update да е разрешена. Изискват се Windows 7 SP1 и Windows 8.1 Update. Някои издания са изключени: Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise и Windows RT/RT 8.1. Клиентите с активна софтуерна осигуровка в обемно лицензиране разполагат с предимството да надстройват до предложения за корпоративното издание на Windows 10 извън рамките на тази оферта.

За да проверите за съвместимост и друга важна информация за инсталиране, посетете уеб сайта на производителя на вашето устройство и страницата със спецификации на Windows 10. Windows 10 се актуализира автоматично. С течение на времето може да са приложими допълнителни изисквания за надстройките. За подробности вижте Страница „Как да надстроите до Windows 10“.

Въпроси и отговори:

Ето и някои отговори които сигурно ви интересуват:

Какво да направя, ако имам повече от едно устройство с Windows – мога ли да надстроя всичките?
Мога ли да получа безплатна надстройка до Windows 10, въпреки че не съм направил/а резервация?
Колко време отнема инсталирането на надстройката?
Ако закупя нов компютър днес, може ли той да се надстрои до Windows 10?
Кои са основните факти за надстройката до Windows 10?

За всички останали въпроси и отговори посетете официалната страница.